02 Sep
02Sep

1990 yılından beri dönem dönem boya renklerinde değişikler oldu. Tabii bütün renkler kullanılıyordu ama müşterilerin talepleri ve trendlere göre bazı renkler daha fazla tercih ediliyordu. Bu yazıda 1990 yılından günümüze bazı dönemlerde çok talep edilen ve tercih edilen renkleri sizlerle paylaşacağız.

1990-1995 Arası Somon Rengi fırtınası
Bu yıllarda müşterilerin büyük bölümü somon rengi ve tonlarını tercih ediyordu. Hatta o zamanlar şimdiki gibi renk makineleri olmadığı için boyaları yurt dışından renkli getirmek zorunda kalıyorduk ve en büyük stok yaptığımız renk somon rengiydi.


1995-2000 Arası Toprak Renkleri ağırlıkla Oksit Sarı ve Oksit Kırmızı tonları
Bu yıllarda müşterilerin büyük bölümü toprak rengi yani natürel renkler de oksit sarı ve oksit kırmızı renklerinin tonlarını tercih ediyordu. Bunun yanında yine toprak bej tonları da çok kullanılıyordu.



2000-2005 Arası Toprak Renkleri Bej tonları 
Tüm zamanlarda moda olan bej rengi bu dönemde iyice kendini hissettirdi bu trend günümüze kadarda devam ediyor. O dönemlerde eline kese kağıdını alan bu renkten istiyorum diye mağazaya geliyordu. Kese kağıdı rengi modası vardı o dönemlerde yani. Ayrıca Traverten taşının bej tonları da çok talep görüyordu.

 



2005-2007 Yine aynı dönemde kısa bir zaman canlı yeşil ve gri - lila renkleri.
Bu dönemlerde kısa bir süre de olsa bej renginin yanında Gri - Lila ve canlı yeşil rengi çok moda olmuştu ve talep görüyordu.

 


2007-2020 Arası Üstünlük açık ara Beton Rengi ve Gri renklerde
Beton rengi, beton efekti, Gri ve antrasit tonları bu dönemde hem mimarlar hem müşteriler tarafından en çok tercih edilen renkler oldu. Ve trend şimdilik böyle devam ediyor bakalım önümüzdeki dönemlerde bizi hangi renkler karşılayacak. 

Not: Bu yazıyı yazdığımda yıl 2013 idi, bir güncelleme yapayım dedim ama yıl 2020 oldu hala beton görüntüsü, beton görünümlü sıva, gri ve beton tonları Türkiye'de ve Dünya'da trend olmaya devam ediyor. Minimalizm ve soft renkler açık ara önde.