15 Sep
15Sep

Pantone Matching System (PMS) olarak ifade edilen Renk Standartları sistemidir.
Pantone; bütün dünyada 100’ den fazla ülkede moda, tekstil, ev tekstili, grafik tasarım, endüstri tasarım, boya, plastik, inşaat gibi pek çok sektörde renk iletişimini doğru şekilde sağlamak için kurulmuş renk sistemi ve tedarikçisidir. Tüm dünyada 10 milyondan fazla tasarımcı ve üretici tarafından kullanılır.

Pantone Tarihçe 

New York’ta 1950′ yılında M & J Levine Advertising ticari baskı şirketi olarak kuruldu. Şirket kurucuları Mervin ve Jesse Levine kardeşlerdir.1956 yılında Hofstra Üniversitesi mezunu Lawrence Herbert’i şirketin reklam departmanına yönetici olarak yarı zamanlı işe aldılar. Herbert, kimya bilgisiyle, şirketin pigment stoğunu renkli mürekkeplerin üretiminde değerlendirmesini kolaylaştıran bir sistem kurdu. 1962’de şirketin hisseleri 50,000 $ zarar ederken, Herbert mürekkep ve baskı bölümünü kar ettirdi. Sonrasında; şirketin hisselerini Levine kardeşlerden 90.000 $ (2017’de 5.750.000 $ ‘a eşdeğer) satın aldı ve "Pantone” olarak değiştirdi. 

Pantone Standartları Hakkında 

1963 yılında Pantone; renkli Pantone eşleştirme SİSTEMİ ile baskı sektöründe devrim yapmıştır. Pantone sistemi; dünyanın her yerinde renkte tutarlılığı ve doğru rengin seçimini, doğru renge sabit kalmayı, renklerde yanlışlık ve eksikliğin önlenmesini, yeniden üretimini sağlamak için yenilikçi bir araçtı.Bu araç, Pantone markası için ikonik hale gelen özel bir numaralandırma sistemi ve çip formatıyla renk standartlarını düzenlemektedir.
Pantone’un renk dili, renk bilincinde olan bütün endüstrileri destekler. Tekstil, konfeksiyon, güzellik, iç mekân, mimari ve endüstriyel tasarım gibi sektörlerde baskı, tekstil, plastik, pigment ve kaplamalar dahil olmak üzere çeşitli materyallerde 10.000’den fazla renk standardını kapsamaktadır.
Pantone Standartları hem dijital hem de fiziksel olarak kullanılabilir. PantoneLIVE ve Pantone Studio gibi entegre iş akışı araçları, teknoloji, tasarım sürecini dönüştürmeye devam ettikçe, piyasaya uygunluk ve renk başarısı sağlar.

Natura Boya ürünlerinden birçoğu Pantone renk sistemi ile renklendirilebilmektedir.

Pantone Kataloğu nereden bulabilirim? 

Pantone Kataloğu Fiyatı Ne Kadardır? Pantone katalogları ortalama 150 $ ile 2000 $ arasında çeşitlilik göstermektedir. Sektörlere göre çok çeşitli Pantone katalogları mevcuttur.

PANTONE kataloglarına aşağıda satış linkimizden ulaşabilir ve satın alabilirsiniz.

PANTONE FORMULA GUİDE RENK KARTELASI SATIN AL

Yorumlar
* Bu e-posta internet sitesinde yayınlanmayacaktır.