23 Jul
23Jul

Bir paslanmaz çelik mala veya perdah malası satın aldıysanız, metal seçimindeki seçeneklere aşina olabilirsiniz. Ama hangisi sizin ve işiniz için doğru? 

Metal özellikleriyle ilgili bazı temel bilgiler, sizi doğru yönde yönlendirmeye yardımcı olabilir. Her metal alet, bir alaşım oluşturmak için az miktarda başka bir metalden yapılmalıdır. Bu, metale, en saf haliyle, aksi halde eksik olabilecek nitelikler ekler.

Temperleme ( metaller için, yapılış aşamalarının metalin cinsine, iç yapısındaki gerilme miktarına, soğutma hızlarına bağlı olduğu ısıl işlemdir ) mukavemet eklemek ve kırılganlığı azaltmak için metal alaşımlarını belirli sıcaklıklara kadar ısıtan bir işlemdir. Metaller, temperleme işlemi sırasındaki ısıya ve maruz kaldıkları süreye göre farklı renkler alırlar. 

Farklı metal alaşımları, malzeme yapılarına ve metalin nihai kullanımının ne olacağına bağlı olarak farklı şekillerde tavlanmayı gerektirir.

Paslanmaz Çelik mala genellikle en uygun mala boyutlarında sunulur. Metalin yapısını normalleştirmek ve tek tip sertlik oluşturmak için baştan sona eşit şekilde temperlenir. Paslanmaz çelik mala, karbon çeliğinden biraz daha ağır ve daha az esnektir. Bir kenarın keskinliğini iyi tutar. Beton ve sıva işlerinde yaygın olarak kullanılır. 


Karbon Çelik, paslanmaz çelikten daha esnek olan güçlü ve hafif bir seçenektir. Karbon içeriği nedeniyle paslanmaz çelikten daha sert temperlenebilir. Bu aynı zamanda beton ve sıva işlerinde de yaygın olarak kullanılır. 

Mavi Çelik, metali daha sert yapan ancak ona bir esneklik ekleyen daha yüksek derecelerde temperlenir. Bu işlem aynı zamanda çeliğe bilinen son mavi rengini de verir. Bu esas olarak beton dünyasında kullanılır. Mavi çelik, son katların bir eğrinin yarıçapını kolayca takip etmelerini sağlayan ilave yaylı sertliği nedeniyle havuz malaları için çok popülerdir.

Altın Paslanmaz Çelik Mala, tanınabilir altın rengine tavlama işlemiyle verilir. Birçok yönden paslanmaz çeliğe çok benzer, ancak tavlama işlemi daha ince bıçakların ve daha ince kenarların yapılmasına izin verir. Altın paslanmaz çelik paslanmaya karşı çok dayanıklıdır. Bazı beton işleri için kullanılır, ancak iyi bir düz çalışma kenarı tutma kabiliyeti nedeniyle esas olarak sıvacılar tarafından tercih edilir.


 Krom Kaplı Çelik Mala, neredeyse yalnızca gunit, püskürtme beton ve yüzme havuzu kaplaması için kullanılır. Özellikle açık renkli yüzeylerde siyahlık "yanık” izi bırakmaz ve yüksek aşınma direnci sunar. Bu özelliğinden dolayı günümüzde sıva işlerinde de sıkça kullanılmaktadır.


Tüm mala çeşitlerimize bu linkten ulaşabilir, indirimlerden ve aynı gün kargo teslim özelliklerinden yararlanabilirsiniz.