15 Jan
15Jan

Renkler her deneyimimiz için çok önemlidir. Onları fark etmeseniz bile, oradalar, bir yeri şekillendiriyor veya bir görseli sıcaklık veya serinlik, parlaklık veya karanlık, benzerlik veya kontrast ile destekliyorlar.

Rengin gücü duygulardan gelir - onları gördüğümüzde nasıl düşündüğümüz ve hissettiğimiz. Tarihsel olarak yaratılmış anlamlardan derin biyolojik reaksiyonlara kadar, rengin görsel dünyamıza madde vermesi gibi, renge hikaye veriyoruz.

Yıllık Renk Eğilimleri raporumuzda, geçen yıl etkinliği artan ve her zamankinden daha fazla görsel indirmede ortaya çıkan renkleri arıyoruz. Her pikseldeki HEX kod verilerine bakarak, önümüzdeki yıl hakim olmaya hazırlanan tonları görebiliriz. Bunlar, 2021'in hikayesini anlatacak ve dünya çapında görsellerde evrensel izleyicilere hitap edecek renkler.

Yelken Şampanyası 

Kişisel kaçış geminizde açılan yelkenleri görebiliyor musunuz? Bir yıllık kafa karıştırıcı değişimin ardından, hepimiz kendimizi her şeyden uzak bir yere göndermek isteriz. Yumuşak, organik hissi ile şampanya, doğal, boş bir kaçış tuvalidir - istediğinizi (veya ihtiyacınız olanı) yapın.

Şampanya, özellikle kahverengi, boz kahve ve yeşillik içeren toprak tonlu renk paletleri başta olmak üzere, herhangi bir şemada kullanılabilen doğal bir renk tonudur. Yakından bakarsanız, Şampanya'nın yumuşak, beyaz bir turuncu tonu olduğunu göreceksiniz. Ana renginden gelen parıltı, onu açık sudaki bir yelkenli gibi mavi tonlu şemaların tamamlayıcısı yapar.

Şampanya, özellikle kahverengi, boz kahve ve yeşillik içeren toprak tonlu renk paletleri başta olmak üzere, herhangi bir şemada kullanılabilen doğal bir renk tonudur. 

Yakından bakarsanız, Şampanya'nın yumuşak, beyaz bir turuncu tonu olduğunu göreceksiniz. Ana renginden gelen parıltı, onu açık sudaki bir yelkenli gibi mavi tonlu şemaların tamamlayıcısı yapar. 

Bu yılki Gelgit Yeşili gibi klasik bir bebek mavisi veya okyanus mavisi ile eşleştirmeyi deneyin. Pastel bir portakal olan Şampanya, herhangi bir pastel paletinde de evdedir. Açık renklere, benzer kardeşlerinin parlak, holografik gradyanıyla modern bir görünüm kazandırın: pembe, pembe ve yumuşatılmış limon yeşili.

 #FAEBD7 

Fortuna Gold

Fortuna, iyi şans Roma tanrıçasıdır. Belki onu Lady Luck olarak tanıyorsunuzdur. Bu sıcak, derin altın onun rengidir, tesadüfleri ve mutlu tesadüfleri temsil eder. 

Altın saatte benekli güneş ışığı veya şehrin sokaklarını kaplayan sonbahar yaprakları gibi, bu enfes sarıyı hayatın kısa, ışıltılı mutluluk ve kaderin anlarında bulabilirsiniz. Fortuna Gold, sarının koyu, zengin bir tonudur. Spektrumu, hafif parıldayan pastellerden koyu, neredeyse metalik altın kahvelere kadar altın çeşitlerine sahiptir. 

Fortuna'nın doğrudan tamamlayıcısı, buğday tarlalarını ve masmavi gökyüzünü akla getiren yüksek profilli bir palet yaratan Gök mavisidir. Daha nazik bir palet için, Şampanya ve pişmiş toprak veya hardal gibi diğer toprak renk tonlarıyla karıştırılmış Fortuna'yı deneyin. 

Kalbinde, bu altın sarısı yüksek bir dramadır ve diğer yoğun renklerle eşleşmeyi sever. Kehribar niteliklerini benimseyerek çarpıcı bir palet yaratın ve Fortuna Gold'u ametist moru ve turkuaz yeşili gibi diğer mücevher tonlarıyla eşleştirin.

#DAA520 

Gelgit Suyu Yeşili

Güneşin doğuşu, mevsimlerin değişmesi ve dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesi gibi, okyanus gelgitlerinin gelgitleri sabittir. Gelgit Suyu Yeşili, değişimin verilen bir şey olduğunu hatırlatır. 

Bu derin, erimiş deniz mavisi, dinamik gücüne katkıda bulunan hem sarı hem de mavi renk tonları sunar. Aynı anda kalın bir orman gölgeliği ve karanlık bir su kütlesi olan Gelgit Suyu Yeşili'nin güzelliği, akışkan doğasında yatar.

Gelgit Suyu Yeşili'nin temel rengi deniz mavisidir ve bu zengin tonu mavi yeşilin gri tonu yapar. Hem mavi hem de yeşil spektrumlara ekilen kökleri ile Gelgit Suyu Yeşili, karmaşık bir dizi tamamlayıcıya sahiptir. 

Renk çarkında, doğrudan yoldaşı başka bir melez renk olan kırmızı turuncudur. Bu renkler, okyanusun mavi yeşilini ve balıklarda ve mercan resiflerinde görülen sıcak renk patlamalarını taklit eden süper doygun şemalarda iyi uyum sağlar. 

Gelgit Suyu Yeşili aynı zamanda kusursuz bir karaktere sahip zengin bir gri olarak da çalışır. Havadar bir lavanta veya modern bir adaçayı yeşili gibi üçlü benzerlerini içeren daha hafif, daha parlak paletleri topraklamak için kullanın.

#2F4F4F

 

Shutterstock 2021 Renk trendleri konusunda güzel bir çalışma yapmış sizler ile paylaşmak istedik. Bu yanın orijinaline aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.shutterstock.com/blog/trends/color-trends